Adelle Davis liposomální vitamín D3

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
-16%
1 bod do věrnostního systému
Cena
389 CZK

Běžná cena
462 CZK

Ušetříte
16% (73 CZK)

Výrobce

Kód produktu
adelle7

Skladem
ks
(17 ks na skladě)

Vitamin D3 posiluje imunitu a zajišťuje správné využívání vápníku a fosforu. Nabízíme Vám ho v liposomální formě s nejvyšší vstřebatelností. Dlouhodobý nedostatek vitaminu D je prokazatelně spojen s vyšší náchylností k tzv. akutním respiračním infekcím a chřipce. Více

Liposomální vitamín D3

POPIS

ZNAČKA : Adelle Davis
TRVANLIVOST : 12 měsíců od data výroby
FORMA : tekutá lipozomální (vstřebatelnost téměř 100%)
OBSAH : 200ml / 40 denních dávek
VYROBENO V : Slovensko, EÚ
SLOŽENÍ : cholekalciferol, MTC olej, demineralizovaná voda, neupravený slunečnicový lecitin, sorbát draselný, regulátor kyselosti (kyselina citronová)
ZDROJ ÚČINNÉ LÁTKY vitamín D3 je rostlinného původu - vyrobený z lišejníku
MCT olej - čistý kokosový olej
DÁVKOVÁNÍ : 1 x čajová lžička (5 ml) denně (vitamin D3 = 50 mcg)
Vhodný pro vegany: áno
Bez geneticky upravených látok :  áno
Bez lepku : áno


Vitamin D a jeho účinky na zdraví

Vitamin D je nezbytný pro život. Přirozeným zdrojem tohoto vitamínu je sluneční záření. Při nedostatečném slunění tělo potřebuje vitamin D přijímat v potravě. Sluneční vitamín ovlivňuje množství životně důležitých funkcí v lidském těle. Doplněk stravy Vitamín D3 - Cholekalciferol je ideální při nedostatku slunečních paprsků a v zimních měsících. S rostoucím věkem klesá schopnost organismu vitamín D "produkovat". Super-vitamin D3 ovlivňuje funkci více než dvou tisíc genů.

Liposomální vitamín D3

Lipozomální forma má na rozdíl od klasických forem až 6krát vyšší vstřebatelnost ve srovnání s jinými formami. Je to dáno tím, že molekuly látky jsou obaleny fosfolipidovými nanobublinkami tzv. lipozomy. Liposomální obal chrání účinnou látku před degradací, umožňuje rychlejší a účinnější vstřebávání, jakož i lepší přestup dovnitř buněk. Výsledkem je téměř 100% -ní vstřebání do krevního oběhu a následně téměř 100% -ní přestup do buněk lidského těla včetně imunitních buněk.

Vitamin D přispívá k:

  • správnému vstřebávání / využití vápníku a fosforu;
  • normální hladině vápníku v krvi;
  • udržení zdravých kostí;
  • udržení správného fungování svalů;
  • udržení zdravých zubů;
  • správnému fungování imunitního systému;
  • ochraně buněk před oxidativním stresem;

Dlouhodobý nedostatek vitaminu D je prokazatelně spojen s vyšší náchylností k tzv. akutním respiračním infekcím a chřipce.

Vitamín D napomáhá vstřebávání vápníku, jeho uchování a využití. Pomáhá uklidňovat nervy, dopomáhá ke zdravému spánku a snižuje citlivost na bolest. Projevy nedostatku: Z nedostatku vitamínu D křehnou kosti, snadno se lámou a pacienti mívají v nich často bolesti, které mylně připisují revmatismu. Nedostatek vitamínu způsobuje nedostatek vápníku v kostech. Může také dojít k svalovým křečím. Mírný nedostatek vitamínu D způsobuje u lidí následující změny mají nepravidelné zuby, křivé zuby, zaječí zuby, zapadlé oči.

Porovnání vstřebatelnosti různých forem výživových doplňků

  • Lipozomální forma má na rozdíl od běžných forem až 6krát vyšší vstřebatelnost.
  • kapsle, tablety, prášková forma: vstřebatelnost do 20%,
  • vitamín C podávaný injekcí přímo do žíly: vstřebatelnost přibližně 70%,
  • lipozomální forma: vstřebatelnost více než 90%.

Výživové hodnoty

Množství aktivních látek v doporučené denní dávce   % RVH*
 Vitamin D3  50 mcg  1000%

* Denní referenční výživová hodnota průměrného dospělého

SKLADOVÁNÍ

Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě. Po otevření spotřebujte do 30 dnů a uchovávejte v chladničce.

UPOZORNĚNÍ

Nevhodné pro děti do 3 let. Uchovávejte mimo dosah malých dětí. Stanovený denní dávka se nesmí překročit. Doplněk stravy se nesmí užívat jako náhrada pestré stravy.

PROHLÁŠENÍ o alergenech

Tento produkt neobsahuje deriváty sóji ani žádné jiné hlavní alergeny: mléko, vejce, ryby, ústřice, ořechy, obilí a arašídy. Neobsahuje lepek.

Seznam zdravotních tvrzení, které lze uvádět na potravinách podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 o výživových a zdravotních tvrzeních o potravinách.