Nattokináza: Nattokináza je enzym, který pochází z japonského jídla zvaného natto. Natto se vyrábí z uvařených sójových bobů, které byly fermentovány určitým druhem bakterií. Nattokináza může ředit krev a pomáhat rozkládat krevní sraženiny. To může chránit před srdečními chorobami a stavy způsobenými krevními sraženinami, jako je mrtvice, srdeční infarkt a jiné.

NAD+ má v lidském těle dva obecné soubory reakcí: pomáhá přeměňovat živiny na energii jako klíčový hráč v metabolismu a funguje jako pomocná molekula pro proteiny, které regulují jiné buněčné funkce. Tyto procesy jsou neuvěřitelně důležité. NAD je zodpovědný za několik klíčových procesů vašeho těla, které by se bez NAD zastavily. NAD podporuje zdravé stárnutí, pomáhá naší DNA opravovat se, činí naše buňky odolnými vůči stresu a zároveň chrání náš mozek a pomáhá nám jíst a spát ve správný čas podle potřeb našeho těla.

Amyláza je enzym zabezpečující štěpení škrobu na jednodušší cukry lépe využitelné tělem.

Laktáza je enzym zabezpečující štěpení laktózy (mléčného cukru) na jednodušší sacharidy. Laktáza zlepšuje trávení laktózy iu osob prokazujících problémy s trávením tohoto cukru.

Proteáza je jeden z enzymů vykonávajících funkci proteolýzy, tedy rozkládání bílkovin na aminokyseliny.

Lipáza je enzym rozkládající tuky na glycerol a mastné kyseliny a tím řídící množství syntetizovaného tuku. Má vliv na ukládání tukové zásoby.

Celuláza štěpí polysacharidy rostlinného původu na jednodušší cukry.

Bromelain je enzym získaný z ananasu.

Papain je enzym získaný z papáje.

Koenzym Q10 (CoQ10, coenzyme Q10) je látka, kterou si naše tělo v jisté míře produkuje samo a je nezbytná pro správnou funkci enzymů, které urychlují různé biochemické reakce v těle. Nejvyšší hodnoty se nacházejí v srdci, játrech, ledvinách a slinivce břišní. Nejníže zase v plicích. Jak stárneme, naše tělo ho začíná produkovat stále méně, a proto je třeba jej doplňovat. Najdeme ho i ve stravě (mastné ryby, maso z orgánů – např. hovězí játra), ale ne v dostatečném množství.