RECEPT: Cuketové placky KETO

Potřebujeme:

1-2 ks velká cuketa

1 velká cibule

3 stroužky česneku

1 lžička kmín

1 lžička majoránky

1 lžička himálajské soli

1 lžíce psyllium vláknina

1 lžíce kolagenový prášek

1 lžíce bambusová vláknina nebo inulin

1 lžíce tapioková mouka

3-4 vajíčka

1 bulka nastrouhané mozzarely

Ghi máslo

Postup:

1. Očistíme cukety od slupky a semínek a nastrouháme na jemno na strouhači. Vymačkáme z ní vodu.

2. Nasekáme česnek a cibuli na jemno a přimícháme k cuketové směsi.

3. Přidáme sůl, kmín a majoránku.

4. Přidáme 1 lžíci vlákniny (psyllium husk), 1 lžíci vlákniny (inulinu nebo bambusové vlákniny), 1 lžíci kolagenového prášku.

5. Přimícháme vajíčka a sýr mozzarelu.

6. Směs by měla být hutnější.

7. Děláme malé placky na ghi másle. Použijte lžíci, naberte směs, vyformujte placku a opečte z obou stran.

Doporučujeme: placky jsou jemnější, proto je opékáme déle než klasické placky s moukou. Pokud sa vám rozpadají přidejte více vlákniny nebo kolagenu.