RECEPT: Cuketové placky KETO
Potřebujeme:
1-2 ks velká cuketa
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kmín
1 lžička majoránky
1 lžička himálajské soli
1 lžíce psyllium vláknina
1 lžíce kolagenový prášek
1 lžíce bambusová vláknina nebo inulin
1 lžíce tapioková mouka
3-4 vajíčka
1 bulka nastrouhané mozzarely
Ghi máslo
Postup:
1. Očistíme cukety od slupky a semínek a nastrouháme na jemno na strouhači. Vymačkáme z ní vodu.
2. Nasekáme česnek a cibuli na jemno a přimícháme k cuketové směsi.
3. Přidáme sůl, kmín a majoránku.
4. Přidáme 1 lžíci vlákniny (psyllium husk), 1 lžíci vlákniny (inulinu nebo bambusové vlákniny), 1 lžíci kolagenového prášku.
5. Přimícháme vajíčka a sýr mozzarelu.
6. Směs by měla být hutnější.
7. Děláme malé placky na ghi másle. Použijte lžíci, naberte směs, vyformujte placku a opečte z obou stran.
Doporučujeme: placky jsou jemnější, proto je opékáme déle než klasické placky s moukou. Pokud sa vám rozpadají přidejte více vlákniny nebo kolagenu.