Proč jsou oleje z tresčích jater tak důležité a jak si vybrat ten správný?

Proč jsou oleje z tresčích jater tak důležité a jak si vybrat ten správný?

Surový olej z tresčích jater poskytuje čisté a esenciální mastné kyseliny, které podporují zdraví pokožky, zdraví srdce a zvýšení vstřebávání vitamínů a minerálů, o kterých je známo, že podporují zdravý imunitní systém.

Co je olej z tresčích jater a proč ho potřebujete ve své stravě?

Olej z tresčích jater je jedním z nejlepších zdrojů omega-3, 4, 6, 7, 9 a 11 tuků a dalších živin rozpustných v tucích a nabízí relativně vysoké množství vitamínu A a vitamínu D. Tento přírodní elixír po staletí hraje důležitou roli ve stravě předků mnoha kultur a je jednou z nejžádanějších superpotravin přírody.

Měkké gely Rosita vs tekutina: Jaký je rozdíl?

Měkké tobolky obsahují stejný syrový olej z tresčích jater jako v tekuté formě. Mají malou velikost a jsou obaleny 100% želatinovými kapslemi z rybí želatiny, díky čemuž se snadno polykají a nemají rybí chuť. Jsou stabilní při skladování, a proto nevyžadují chlazení.

Olej nebyl zazimován, bělený, deodorizovaný, molekulárně destilovaný ani žádným způsobem rafinovaný.

Měkké tobolky jsou dražší na porci, avšak kvůli vysokým nákladům na výrobu této položky si mnozí naši zákazníci vybírají tekutý olej pro každodenní použití. Tekutina má lepší hodnotu než měkké tobolky s až 3násobným množstvím omega-3 a vitamínů rozpustných v tucích, když porovnáte.

Tekutý olej z tresčích jater je pro vaše tělo absorbován lehčí a efektivnější než měkké tobolky, protože tělo vyžaduje méně práce. Bez námahy se asimiluje do 1-4 minut po požití, v porovnání s měkkými kapslemi, jejichž trávení trvá až 30 minut. Je přirozené, že některé živiny se ztrácejí v procesu vstřebávání a trávení, takže čím rychleji je tělo přijímá, tím více živin tělo využije.

Který olej z tresčích jater je nejlepší?

Extra panenský olej z tresčích jater Rosita (EVCLO) je nejlepší olej z tresčích jater na trhu. Vyrábí se výhradně z volně žijící tresky udržitelným způsobem sklizené z nedotčených vod Norska. Tento surový, za studena lisovaný a nerafinovaný produkt si zachovává čerstvost nefalšovaných olejů, aby se zajistila maximální biologická dostupnost živin.

Co obsahuje Rosita olej z tresčích jater?

Jako bohatý zdroj omega-3, vitamínu A a vitamínu D, čisté mastné živiny oleje z tresčích jater podporují zdraví pokožky a srdce, zvyšují vstřebávání vitamínů a minerálů a posilují imunitní systém. Tento přírodní plnohodnotný rybí olej je něco, co je součástí stravy předků po staletí a je jednou z nejžádanějších superpotravin přírody.

Jak olej užívat?

  • Pro optimální výsledky užívejte olej ráno, protože EVCLO obsahuje přirozeně se vyskytující vitamín D, který může mít vliv na kvalitu spánku, pokud se užívá později během dne.
  • Dospělí: Užívejte 1 čajovou lžičku denně nebo dle potřeby s jídlem.
  • Děti a citliví jedinci: Začněte užíváním ⅛ až ¼ čajové lžičky s jídlem a podle potřeby zvyšte.
  • Kojenci: 2-3 kapky denně dle potřeby. Kapky se mohou podávat lžičkou nebo kapátkem před krmením.
  • Těhotné a kojící matky: Nepřekračujte více než ¼ čajové lžičky denně. Vezměte podle potřeby. Nejlepší je užívat s jídlem.

Jaké klíčové živiny se nacházejí v oleji z tresčích jater?

Olej z tresčích jater obsahuje kompletní řadu syrových omega tuků včetně omega 3, 4, 6, 7, 9 a 11 tuků. Je obzvláště bohatý na omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem (EPA a DHA), které jsou známé také jako esenciální tuky, protože si je tělo nedokáže vyrobit úplně od začátku. Náš olej z tresčích jater také obsahuje skvělý přírodní zdroj vitamínu A a vitamínu D.

Neobsahuje syntetické živiny a obsahuje všechny silné, přirozeně se vyskytující biologicky aktivní živiny, díky nimž je účinný a v přesné formě přítomné v živých tresčích játrech.

Například vitamin A je převážně ve formě retinolu a vitamin D je převážně ve formě cholekalciferolu (D3).

Vyberete-li si přírodní formu před syntetickou verzí, znamená to, že živiny jsou vysoce biologicky dostupné a snadno se absorbují, tráví a asimilují ve vašem těle.

Jaké jsou klíčové zdravotní přínosy přírodních vitamínů a Omega 3 mastných kyselin nacházejících se v oleji z tresčích jater?

  • Protizánětlivé
  • Zdravé srdce a oběhový systém
  • Udržuje zdraví kostí
  • Posiluje imunitní systém
  • Zdravá pokožka a vlasy
  • Zlepšuje duševní zdraví a výkonnost
  • Podporuje přirozené hubnutí

Jak se vyrábějí oleje z tresčích jater Rosita?

Metoda Rosita nepoužívá žádné teplo, tlak ani kovové nádoby ani ošetření, to je velmi důležité. Tyto oleje jsou velmi choulostivé a nesmí se zahřívat, extrahovat pod tlakem ani vystavovat vzduchu nebo kovu během procesu. Ryby a proces extrakce jsou speciálně ošetřeny, přičemž každá játra jsou zkontrolována a jen ta nejlépe vybrána a umístěna v tmavém prostředí bez kyslíku.

Olej se přirozeně uvolňuje, když jsou tresčí jater vystaveny teplotám o něco vyšším než v oceánu, a proto se věnuje velká pozornost monitorování tohoto procesu, aby si oleje zachovaly svoji čerstvost a čistotu. Zbytky rybích jater jsou odděleny od surového oleje pomocí dekantéru a kontaminanty jsou odstraněny bez použití tepla nebo chemikálií pomocí patentované metody a přirozeně se vyskytujícího materiálu. Olej je pak umístěn v chladírenském skladu bez přístupu kyslíku a světla, což udržuje olej čerstvý, dokud se testuje na čistotu před plněním do lahví.

Proč si vybrat oleje z tresčích jater Rosita?

Rosita Real Foods je malý rodinný podnik v Norsku, který je opravdu nadšen kvalitou a starodávnou metodou výroby tohoto nádherného oleje. Metoda Rosita je řízena s prvky lásky a respektu od toho, jak udržitelným způsobem ručně loví nejlepší druhy volně žijících tresek Gadus Morhua.

Jak chutná olej z tresčích jater Rosita?

Toto je jedna z nejčastějších otázek, které dostáváme od našich prodejců a jejich zákazníků.

Extra panenský olej z tresčích jater Rosita (EVCLO) je čerstvý, divoký a syrový. Vzhledem ke všem těmto jedinečným faktorům chutná jako čerstvá ryba! Nic se nedělá tak, aby se změnila chuť nebo vůně oleje. Nejsou přidány žádné aroma. Chuť čerstvé ryby, kterou ochutnáváte, potvrzuje, že olej z tresčích jater nebyl padělaný ani zpracovaný. Výsledkem je, že poskytuje Omega-3 mastné kyseliny a vitamíny a živiny rozpustné v tucích tak, jak to příroda zamýšlela.

Mnoha lidem chutná, zatímco jiným se může zdát chuť velmi rybí. Příroda určuje, jak ryba chutná a některé šarže jsou silnější než jiné.

Jiné „standardizované oleje“ procházejí velmi průmyslovými výrobními procesy, které nejenže odstraňují chuť, ale také klíčové výhody používání oleje na prvním místě. Metoda Rosita zahrnuje přirozený proces filtrace, který odstraňuje více proteinů s chutí ryb, ale zachovává množství prospěšných tuků a důležitých přírodních vitamínů. Obecně má Rosita EVCLO jemnou rybí a čerstvou chuť a snadno se užívá i pro děti.

Doporučené produkty2